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Registros recuperados : 27 | |
1. | | FERNANDES, C. P. M.; HIJANO, A.; LIMA, C. S.; FONTOURA, E. G.; SCHRAMM, R. C.; FÉLIX, S. R.; NOBRE, M. O. A randomized, double-blind, placebo-controlled study to assess the effect of an aqueous extract of Triticum aestivum on canine outer ear inflammation. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 11, p. 1270-1274, novembro 2017. Título em português: Ensaio clínico, randomizado, duplo cego, para tratamento experimental de otite externa com extrato aquoso de Triticum aestivum. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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2. | | CORREA, T. R. A.; FERNANDES, C. P.; SCRAMIN, J. A.; FORATO, L. A.; BERNARDES FILHO, R. Análise de rigidez de pêras e maçãs revestidas com filmes de zeína e nanofibras de celulose. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 4., 2012, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2012. p. 31. Editores técnicos: João de Mendonça Naime, Lucimara Aparecida Forato, Maria Alice Martins, Ladislau Marcelino Rabello, Rubens Bernardes Filho. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 56) Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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3. | | CORRÊA, T. R. A.; FERNANDES, C. P.; OLIVEIRA, F. B. de; FORATO, L. A.; BERNARDES FILHO, R. Análise por ângulo de contato e microscopia de força atômica de filmes comestíveis à base de zeína com adição de nanofibras de celulose. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 6., 2012, Fortaleza. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Agroindústria Tropical, 2012. p. 96-98. Editores: Maria Alice Martins, MOrsyleide de Freitas Rosa, Men de Sá Moreira de Souza Filho, Nicodemos Moreira dos Santos Junior, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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4. | | LOPES, L. G.; FIGUEIREDO, A.; FERNANDES, C. P.; FERRAZ JUNIOR, R. S.; CHAGAS, A. C. de S. Atividade carrapaticida in vitro de nanoformulação sobre o carrapato Rhipicephalus (Boaphilus) micraplus. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 10., 2018, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste, 2018. p.23. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 68). Editores técnicos: Daniel Souza Corrêa, Elaine Cristina Paris, Maria Alice Martins, Paulino Ribeiro Villas Boas, Wilson Tadeu Lopes da Silva. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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5. | | SILVA, G. T.; FERNANDES, C. P.; HIANE, P. A.; FILIÚ, W. F.; MALDONADE, I. R.; NUNES, A. A.; OLIVEIRA, L. C. S. de; CAIRES, A. R. L.; MICHELS, F.; CANDIDO, C. J.; CAVALHEIRO, L. F.; ASATO, M. A.; DONADON, J. R.; FARIA, B. B. de; TATARA, M. B.; CRODA, J. H. R.; POTT, A.; NAZÁRIO, C. E. D.; GUIMARÃES, R. de C. A. Caryocar brasiliense cambess. Pulp oil supplementation reduces total cholesterol, LDL-c, and Non-HDL-c in animals. Molecules, v. 25, 4530, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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8. | | SPRICIGO, P. C.; PILON, L.; MOURA, M. R. de; FERNANDES, C. P.; MATTOSO, L. H. C.; FERREIRA, M. D. Color and texture of fresh-cut apple treated with chitosan nanoparticles-based edible coatings. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: [s.n.], 2012. 1 CD-ROM. IUFoST 2012. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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9. | | CANICEIRO, A. M. C.; TAVARES-DIAS, M.; FERNANDES, C. P.; PEREIRA, S. F. Desenvolvimento de nanoemulsão a base de óleo essencial de Pectis Elongata Kunth para tratar monogeníase em Colossoma macropomum. In: CONGRESSO AMAPAENSE DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11., 2022, Macapá. Livro de Resumos. Curitiba: CRV, 2022. p. 64. Organizadores: Kátia Santos, Gabriel Silva, Rafael Pontes, Marcos Marques, Gilberto Yokomizo, Mábia Toscano, Elizabeth Costa, Luzinete Lopes, Josiane Muller. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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10. | | VALENTIM, D. S. S.; DUARTE, J. L.; OLIVEIRA, A. E. M. F. M.; CRUZ, R. A. S.; CARVALHO, J. C. T.; SOLANS, C.; FERNANDES, C. P.; TAVARES-DIAS, M. Effects of a nanoemulsion with Copaifera officinalis oleoresin against monogenean parasites of Colossoma macropomum: A Neotropical Serrasalmidae. Journal of Fish Diseases, v. 41, p. 1041-1048, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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11. | | OLIVEIRA, A. E. M. F. M.; BEZERRA, D. C.; DUARTE, J. L.; CRUZ, R. A. S.; SOUTO, R. N. P.; FERREIRA, R. M. A.; NOGUEIRA, J.; CONCEIÇÃO, E. C. da; LEITÃO, S.; BIZZO, H. R.; GAMA, P. E.; CARVALHO, J. C. T.; FERNANDES, C. P. Essential oil from Pterodon emarginatus as a promising natural raw material for larvicidal nanoemulsions against a tropical disease vector. Sustainable Chemistry and Pharmacy, v. 6, p. 1-9, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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12. | | PUTI, F. C.; BECARO, A. A.; PILON, L.; MIRANDA, M.; CARMELO, L. G. P.; FERNANDES, C. P.; FERREIRA, M. D. Fresh-cut mango packed in nanoparticles films. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: [s.n.], 2012. 1 CD-ROM. IUFoST 2012. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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13. | | DIAS, M. K. R.; YOSHIOKA, E. T. O.; RODRIGUEZ, A. F. R.; RIBEIRO, R. A.; FERNANDES, C. P.; OZÓRIO, R. O. A.; TAVARES-DIAS, M. Mansoa alliacea extract improves the growth performance and innate immune response of Arapaima gigas challenged with Aeromonas hydrophila and handling stress. Acta Amazonica, v. 53, n. 1, p. 24-31, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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14. | | FERNANDES, C. P.; LIANG, Z. R.; MAGNANI, F. S.; PHILIPPI, P. C. Modelagem matematica de estruturas porosas: processos de reconstrucao com gaussiana truncada e sistemas multiescala. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 1., 1996, São Carlos, SP. Anais... Brasilia, DF: EMBRAPA-SPI, 1997. p.233-239 I SIAGRO. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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15. | | VALENTIM, D. S. S.; DUARTE, J. L.; OLIVEIRA, A. E. M. F. M.; CRUZ, R. A. S.; CARVALHO, J. C. T.; CONCEIÇÃO, E. C.; FERNANDES, C. P.; TAVARES-DIAS, M. Nanoemulsion from essential oil of Pterodon emarginatus (Fabaceae) shows in vitro efficacy against monogeneans of Colossoma macropomum (Pisces: Serrasalmidae). Journal of Fish Diseases, v. 41, n. 3, p. 443-449, Mar. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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17. | | ALMEIDA, F. B. de; GUEDES, M. C.; LIRA-GUEDES, A. C.; CARVALHO, J. C. T.; MAGANA, J. R.; SOLANS, C.; FERNANDES, C. P. Preparação de nanoemulsões contendo óleo de pracaxi (Pentaclethra macroloba) - uma importante matéria-prima da Amazônia. In: SIMPÓSIO DE PLANTAS MEDICINAIS DO BRASIL, 24., 2016, Belo Horizonte. [Anais]. [Belo Horizonte: CEPLAMT], 2016. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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18. | | JESUS, F. L. M.; ALMEIDA, F. B. de; DUARTE, J. L.; OLIVEIRA, A, E. M. F. M.; CRUZ, R. A. S.; SOUTO, R. N. P.; FERREIRA, R. M. A.; KELMANN, R. G.; CARVALHO, J. C. T.; LIRA-GUEDES, A. C.; GUEDES, M.; SOLAN, C.; FERNANDES, C. P. Preparation of a nanoemulsion with Carapa guianensis Aublet (Meliaceae) oil by a low-energy/solvent-free method and evaluation of its preliminary residual larvicidal activity. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, p. 1-8, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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19. | | FERNANDES, C. P.; CORRÊA, T. R. A.; BERNARDES FILHO, R. Propriedades mêcanicas de filmes à base de zeína e nanofibras de celulose para revestimento de pêras e maçãs. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 6., 2012, Fortaleza. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2012. p. 99-101. Editores: Maria Alice Martins, MOrsyleide de Freitas Rosa, Men de Sá Moreira de Souza Filho, Nicodemos Moreira dos Santos Junior, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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20. | | NOGUEIRA, J. A. P.; FIGUEIREDO, A.; DUARTE, J. L.; ALMEIDA, F. B. de; SANTOS, M. G.; NASCIMENTO, L. M.; FERNANDES, C. P.; MOURÃO, S. C.; TOSCANO, J. H. B.; ROCHA, L. M.; CHAGAS, A. C. de S. Repellency effect of Pilocarpus spicatus A. St.-Hil essential oil and nanoemulsion against Rhipicephalus microplus larvae. Experimental Parasitology, 215, 107919, aug. 2020. 5 p. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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Registros recuperados : 27 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
01/12/2009 |
Data da última atualização: |
02/06/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
JESUS-HITZSCHKY, K. R. E. de; SILVEIRA, J. M. F. J. da. |
Afiliação: |
KATIA REGINA E DE JESUS HITZSCHKY, CNPMA; JOSÉ MARIA F. J. DA SILVEIRA, Instituto de Economia - UNICAMP. |
Título: |
A proposed impact assessment method for genetically modified plants (AS-GMP Method). |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Environmental Impact Assessment Review, v.29, n.6, p.348-358, Nov. 2009. 10.1016/j.eiar.2009.02.006 |
Páginas: |
p. 348-358 |
DOI: |
10.1016/j.eiar.2009.02.006 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
An essential step in the development of products based on biotechnology is an assessment of their potential economic impacts and safety, including an evaluation of the potential impact of transgenic crops and practices related to their cultivation on the environment and human or animal health. The purpose of this paper is to provide an assessment method to evaluate the impact of biotechnologies that uses quantifiable parameters and allows a comparative analysis between conventional technology and technologies using GMOs. This paper introduces amethod to performan impact analysis associatedwith the commercial release and use of genetically modified plants, the Assessment SystemGMPMethod. The assessment is performed through indicators that are arranged according to their dimension criterion likewise: environmental, economic, social, capability and institutional approach. To perform an accurate evaluation of the GMP specific indicators related to genetic modification are grouped in common fields: genetic insert features, GMplant features, gene flow, food/feed field, introduction of the GMP, unexpected occurrences and specific indicators. The novelty is the possibility to include specific parameters to the biotechnology under assessment. In this case by case analysis the factors ofmoderation and the indexes are parameterized to perform an available assessment. |
Thesagro: |
Biotecnologia; Organismo Transgênico. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143785/1/2009AP-14.pdf
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Marc: |
LEADER 02014naa a2200181 a 4500 001 1576826 005 2016-06-02 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.eiar.2009.02.006$2DOI 100 1 $aJESUS-HITZSCHKY, K. R. E. de 245 $aA proposed impact assessment method for genetically modified plants (AS-GMP Method).$h[electronic resource] 260 $c2009 300 $ap. 348-358 520 $aAn essential step in the development of products based on biotechnology is an assessment of their potential economic impacts and safety, including an evaluation of the potential impact of transgenic crops and practices related to their cultivation on the environment and human or animal health. The purpose of this paper is to provide an assessment method to evaluate the impact of biotechnologies that uses quantifiable parameters and allows a comparative analysis between conventional technology and technologies using GMOs. This paper introduces amethod to performan impact analysis associatedwith the commercial release and use of genetically modified plants, the Assessment SystemGMPMethod. The assessment is performed through indicators that are arranged according to their dimension criterion likewise: environmental, economic, social, capability and institutional approach. To perform an accurate evaluation of the GMP specific indicators related to genetic modification are grouped in common fields: genetic insert features, GMplant features, gene flow, food/feed field, introduction of the GMP, unexpected occurrences and specific indicators. The novelty is the possibility to include specific parameters to the biotechnology under assessment. In this case by case analysis the factors ofmoderation and the indexes are parameterized to perform an available assessment. 650 $aBiotecnologia 650 $aOrganismo Transgênico 700 1 $aSILVEIRA, J. M. F. J. da 773 $tEnvironmental Impact Assessment Review$gv.29, n.6, p.348-358, Nov. 2009. 10.1016/j.eiar.2009.02.006
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Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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